Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

macarrones con chorizo al horno

Macarróns con chourizo vegano ao forno

Un prato supercremoso e saboroso que se prepara en pouco tempo e que lembra a infancia.
Autor/a: Tamara Alonso - De dónde saco las proteínas
Etiqueta/s:Vegano
Imprimir receita
Tempo de preparación25 minutes
Tempo de cocción15 minutes
Tempo total40 minutes
Prato Prato principal
Cociña Española
Racións 2 persoas

Equipamento

  • 1 Tixola
  • 1 Espátula
  • 1 Coitelo
  • 1 Táboa
  • 1 Bandexa apta para forno

Ingredientes
  

  • 250 g macarróns
  • 1 cebola
  • 4 dientes allo
  • 8 champiñóns
  • 5 chourizos veganos
  • 250 ml nata vexetal
  • Queixo vexetal
  • Sal
  • Ourego
  • Pimentón doce de La Vera
  • Pimenta

Elaboración paso a paso
 

  • En primeiro lugar, cociñamos a pasta un par de minutos menos dos que necesite, xa que terminará de facerse no forno.
  • Picamos a cebola, o allo, os champiñóns e os chourizos.
  • Poñemos a sofritir os champiñóns e reservamos.
  • Sofritimos primeiro a cebola e unha vez dourado o allo, engadimos os chourizos. Cando todo estea cociñadiño, engadimos os champiñóns.
  • Engadimos a nata, o pemento doce, a pementa, o ourego e unha boa manchea de queixo vegano.
  • Engadímosllo á pasta precocida nunha bandexa apta para forno.
  • Cubrimos con máis queixo vegano.
  • Enfornamos a 180º durante 15 minutos.

VOLVER