Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

BROCHETAS DE MEJILLONES

Espetadas de mexillóns á grella con salsa de albariño e soia

As cores nas elaboracións culinarias son capaces de transmitir moitas sensacións. A laranxa é saudable e actívanos, a cor verde asóciase con comer san... A comida debe entrar polos ollos para que o noso cerebro cree vencellos afectivos... De aí a importancia que teñen as nosas presentacións, cores e empratados. Estas espetadas son de preparación moi sinxela, vistosas e proporcionan tanto sabor como valor nutricional.
Autor/a: La Cáscara de Limón
Imprimir receita
Tempo de preparación30 minutes
Tempo de cocción5 minutes
Tempo total35 minutes
Prato Entrante
Cociña Mediterránea
Racións 2 persoas

Equipamento

  • 1 Tarteira Para abrir os mexillóns
  • 1 Tixola Para facelos á prancha e preparar a salsa
  • 1 Relador Para a monda de lima
  • 6 Pauciños de espetada pequena Insertar e presentar os mexillóns

Ingredientes
  

  • 25 Mexillóns Frescos
  • 100 ml Viño branco Albariño
  • 1 Salsa de soia
  • 1 Cullerada Aceite Xirasol
  • 1 Lima
  • 4 Ramiñas Ceboliño

Elaboración paso a paso
 

  • Limpamos e abrimos os mexillóns cun chorro de auga, retiramos das cunchas e reservamos.
  • Quentamos un pouco de aceite de xirasol, pasamos os mexillóns pola prancha a lume forte ata que se douren e retiramos.
  • Na mesma tixola botamos o albariño cunha cullerada de salsa de soia, deixamos reducir, sen deixar de remexer e que non caramelice en exceso, que quede algo líquida.
  • Montamos os mexillóns nos pauciños de espetada e quentámolos impregnándoos ben coa salsa.
  • Servimos cun toque de rela de lima e ceboliño fresco acabado de cortar.

VOLVER